Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kelkit’te Doğaya 400 Keklik ve 10 Bin Alabalık Salındı

Gümüşhane Valisi Sayın Aydın Baruş’un katılımıyla, Kelkit ilçesinde doğayı koruma ve biyolojik çeşitliliği artırma amacıyla iki önemli etkinlik hayata geçirildi.

Gümüşhane Valisi Sayın Aydın Baruş’un katılımıyla, Kelkit ilçesinde doğayı koruma

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen program kapsamında, Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen 400 kınalı keklik, Çimenli köyü yaylasında doğaya salındı. Aynı gün, Maçka-Altındere Alabalık Üretim Merkezinde üretilen 10 bin kırmızı benekli alabalık da Balahor Deresi’ne bırakıldı.

 Etkinliğe Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un yanı sıra, Kelkit Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Keklik salımıyla, kenelerle biyolojik mücadele hedeflenirken;
Alabalık bırakımıyla, su ekosistemlerinin canlandırılması ve yasa dışı avcılıkla mücadelenin önemi vurgulandı.

Vali Baruş konuşmasında, “Keneler insan sağlığı için büyük bir tehlike oluşturuyor. Ürettiğimiz keklik ve sülünler, doğadaki zararlı böceklerin kontrol altına alınmasında ve doğal dengenin korunmasında önemli rol oynuyor. Alabalıklarımızla da derelerimize hayat veriyoruz,” ifadelerini kullandı.

 2012-2023 yılları arasında Kelkit’te toplam 332.000, 2024 yılında 30.000, 2025 yılı için ise 20.000 kırmızı benekli alabalık doğaya salındı. Ayrıca, 2018’den bu yana 60.000’den fazla keklik yetiştirilen Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu, bu yıl itibarıyla sülün üretimine de başladı.

Etkinlik sonunda yetkililer, bu faaliyetlerin sadece doğayı değil, tarımı ve halk sağlığını da olumlu yönde etkilediğini belirterek, doğaya sahip çıkmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.